Yoghurttaart met banaan
8-10 punten
Benodigdheden
50 g digestive koekjes naturel, verkruimeld (verkade)
85 g boter, gesmolten
7 blaadjes gelatine
1 sinaasappel, uitgeperst (3/4 dl)
1 beker biogarde plus roomyoghurt, maracuja/perzik a 500 g (Almhof)
125 ml slagroom, stijfgeklopt
1 banaan, in plakjes
Bereiding
Schep het koekkruim door de boter.
Verdeel het over de bodem van een met bakpapier bekleden springvorm (20 cm) en laat de bodem in de koelkast opstijven.
Week de gelatine in ruim koud water.
Breng het sinaasappelsap aan de kook en los er de goed uitgeknepen gelatine in op.
Roer er 3 el van de roomyoghurt door en roer het mengsel met de rest van de yoghurt in een kom door elkaar.
Laat het in een bak water afkoelen en roer regelmatig.
Spatel de slagroom door de afgekoelde yoghurt.
Verdeel 1/3 deel van het yoghurtmengsel over de bodem en zet de vorm 5 min in de diepvries.
Verdeel er de helft van de banaan over en schenk er 1/3 deel van het yoghurtmengsel op.
Zet de taart nogmaals 5 min in de diepvries.
Herhaal deze lagen en laat de taart tenslotte in de koelkast in 1 uur opstijven.
Bron: C1000 kookboek 2002