Bietenstamppot met spek en appel

4 personen

Benodigdheden
1,5 kg kruimige aardappel
50 gr ongezouten roomboter
300 gr gerookte spekreepjes
1 ui
500 gr gekookte bietjes
1 appel

Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
Kook in water met eventueel zout in 20 min gaar.
Verhit ondertussen 25 gr boter in een koekenpan en bak de spekreepjes in 6 min knapperig.
Voeg de ui toe en bak 4 min mee.
Schil ondertussen de bietjes en snijd in blokjes.
Bak 4 min mee met het spek-ui mengsel.
Snijd de ongeschilde appel in kwarten en verwijder het klokhuis.
Snijd de kwarten in stukjes.
Schep door het bietenmengsel.
Giet de aardappelen af, maar vang wat kookvocht op.
Stamp de aardappelen af, maar vang wat kookvocht op.
Stamp de aardappelen met de rest van de boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuige puree.
Schep het bietenmengsel er door.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *