Ovenshotel met prei en kerry
2 personen
Benodigdheden
200 gr rundergehakt
250 gr prei
1 ui
1 teen knoflook
450 gr voorgekookte aardappelschijfjes
1 tl kerriepoeder
1 tl peterselie
25 gr bloem
25 gr boter/margarine
250 ml melk
50 gr geraspte belegen kaas + een beetje extra voor er overheen
snufje zout en peper
Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Snijd ook de prei in stukjes.
Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook.
Voeg na 2-3 min het gehakt en de kruiden toe.
Bak het gehakt rul en voeg dan de prei en kruiden toe.
Bak dit nog 5 min en zet dan het vuur uit.
Smelt in een klein pannetje de boter of margarine.
Voeg dan de bloem toe en meng door elkaar.
Na 1 minuut voeg je beetje voor beetje de melk toe.
Blijf ondertussen goed roeren met een garde.
Als je alle melk hebt toegevoegd, en de roux heeft de juiste dikte (dus niet zo dun als melk), dan kan de geraspte kaas en een snufje zou en peper erbij.
Als de kaas is gesmolten, zet je het vuur uit.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal.
Schep het gehaktmengsel er overheen en dek af met de rest van de aardappelschijfjes.
Als laatste giet de kaassaus over de ovenschotel.
Strooi nog wat extra geraspte kaas over de bovenkant.
Zet de ovenschotel met prei en kerrie ongeveer 20 min in de oven.
Bron Lekkerensimpel.com