Penne met tomatensaus, tonijn en rucola

4 personen

Benodigdheden

160 gr tonijnstukken in zonnebloemolie
300 gr sjalotten
3 tenen knoflook
500 gr cherrytomaten
1/2 tl chilivlokken
70 gr tomatenpuree
300 gr penne
85 gr rucola

Bereiding
Giet de tonijn af, vang de olie op.
Snijd de sjalotten in halve ringen, snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten.
Verhit de olie van de tonijn in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit al roerend de sjalotten 5 min tot ze zacht en gekarmameliseerd zijn.
Voeg de laatste minuut de knoflook en chilivlokken toe.
Voeg de tomatenpuree toe en roerbak nog 1 min.
Voeg de cherrytomaten en tonijn toe en laat 10 min stoven op laag vuur.
Roer af en toe door.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af, vang een kopje kookvocht op.
Meng de pasta door de saus en voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het iets smeuïger te maken.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de rucola er door en serveer.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *