Kruimeltaartje

10-12 punten

Benodigdheden
5 plakjes  bladerdeeg (diepvries), ontdooid
2 el custardpoeder
2el kristalsuiker
2 appels (bv Elstar), geschild en in dunne partjes
1 pot appelcompote met abrikozen a 360 g
175 g tarwebloem + extra om uit te rollen
zout
85 g koude boter, in stukjes
50 g donkere basterdsuiker
poedersuiker

Bereiding
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak it tot een ronde lap (26 cm).
Bekleed een met bakpapier beklede lage taartvorm (22 cm) met het deeg en bestrooi de bodem met een mengsel van het custardpoeder en de kristalsuiker.
Verdeel de appelpartjes er dakpansgewijs over en schep de appelcompte erop.
Wrijf de bloem met zout naar smaak, de boter en de basterdsuiker met de toppen van de vingers tot kruim of meng alles tot een kruimig mengsel in een keukenmachine.
Verdeel het mengsel al knijpend over de compote en bak het taartje in een voorverwarmde oven (200C) in 40 min lichtbruin en gaar.
Laat het taartje afkoelen en bestuif hem vlak voor het serveren met poedersuiker.
Lekker met een toef slagroom.

Bron: C1000 kookboek 2002

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *