Appelkruimelcake

8 personen

Benodigdheden
225 gr ongezouten roomboter, op kamer temperatuur
225 gram suiker
3 eieren
250 gr bloem
2 el karnemelk
300 gr handappels
1 tl kaneel
poedersuiker

Eventueel: havermout en fudge (zie tip onderaan)

Ingevette springvorm van 20 cm doorsnee

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180C.
Klopt met de mixer of in de keukenmachine 150 gram boter met 150 gram suiker en een beetje zout zacht.
Klopt er een voor een de eieren door.
Zeef 150 gram bloem boven de kom en mix tot een glad beslag.
Klop er de karnemelk door.
Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis.
Snijd de appels in kleine blokjes.
Spatel ze door het beslag.
Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Kneed met de vingertoppen een kruimelig deeg van de resterende 75 gram boter, 75 gram suiker, 100 gram bloem en de kaneel.
Strooi de deegkruimels over het beslag.
Bak de kruimelcake in de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur gaar.
Laat de cake in de vorm afkoelen.
Verwijder de springvorm en bestrooi met een beetje poedersuiker.

Bron: schoonzus Margreet Voogt uit het kookboek van Janneke Philippi
Tip van Margreet: Beetje havermout door het kruimeldeeg en in slagroom gesmolten fudge eroverheen druppelen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *