Appelcake
12 porties
Benodigdheden
200 gr ongezouten roomboter
200 gr fijne kristalsuiker
2 tl vanille-extract
4 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
snufje zout
1,5 appel Jonagold of Goudreinet
Bereiding:
Mix boter en suiker romig.
Voeg het vanille-extract en de eieren een voor een toe en meng tot een glad beslag.
Voeg het zelfrijzend bakmeel en zout toe, mix tot de droge ingrediƫnten zijn opgenomen.
Schil een appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
Meng deze in een kom met wat bloem.
De bloem zorgt ervoor dat de stukjes straks tijdens het bakken niet allemaal naar de bodem zakken.
Meng met een spatel de stukjes appel door het beslag heen.
Stort het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm.
Snijd de halve appel in plakjes en leg deze bovenop de cake, duw ze een klein beetje in het beslag.
Bak de cake in ong 65-70 min gaar en goudbruin op 175C.
Steek na het bakken een sateprikker in het midden van de cake, wanneer deze er schoon uit komt is de cake gaar.
Laat hem kort afkoelen in het blik voordat je hem op een rooster stort en verder laat afkoelen.
Bron: Laura’s Bakery