Broccolitaart met kaas en salami
4 personen
Benodigdheden
500 g broccoli, in kleine roosjes
zout
5 plakjes bladerdeeg diepvries (ontdooid)
boter om in te vetten
1 el paneermeel
150 g salami, in reepjes (vleeswaar)
1 blik maiskorrels a 300g, uitgelekt
3 scharreleieren
1 dl room culinair
peper
125 g belegen kaas, geraspt
Bereiding
Blancheer de broccoli 3 min in kokend water met zout en spoel hem in een vergiet onder koud stromend water af.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap (32 cm).
Bekleed een ingevette springvorm (24 cm) met het deeg.
Strooi het paneermeel over de bodem.
Schep de broccoli met de salami en de mais door elkaar.
Klop de eieren met de room culinair en peper en zout naar smaak los en schep de kaas erdoor.
Schenk het over het broccolimengsel.
Bak de taart in een voorverwarmde oven (225C) in 25 min lichtbruin en gaar.
Laat de taart 10 min rusten en snijd hem in punten.
Bron: C1000 kookboek 2002