Babi pangang
4 personen
Benodigdheden
Marinade vlees:
500 gr hamlappen of varkenshaas
1 teen knoflook
2 el oestersaus
2el sojasaus
1 el bruine basterdsuiker
1/2 tl sambal
Voor de babi pangans saus:
1 ui
2 tenen knoflook
2 el gembersiroop
200 gr gezeefde tomaten
4 el bruine basterdsuiker
2 el ketchup
200 ml water
1 el sojasaus
1 el maizena
Bereiding
Snij de hamlappen of varkenshaas in dunne repen en marineer het met de rest van de ingrediƫnten voor de marinade.
Laat het vlees nu minimaal 1 uur of (bij voorkeur) langer marineren.
Na het marineren bak je het vlees in een klein beetje olie in een ruime koekenpan, gaar en goudbruin.
Zorg ervoor dat je de marinade inkookt zodat je het vlees ook iets krokant kunt bakken.
Maak tegelijkertijd de saus door het uitje fijn te snipperen.
Verhit een beetje olie in een steelpan met dikke bodem en fruit het uitje aan tot deze zacht en glazig is.
Knijp dan de knoflookteentjes uit en voeg deze toe.
Bak even kort mee.
Voeg dan de overige ingredienten toe (muv de maizena) en kook de saus in.
Maak een papje van de maizena door deze te mengen met een beetje koud water en giet het bij de saus.
Kook de saus iets in tot het de dikte heeft van chilisaus.
Serveer de saus over de stukjes gebakken varkensvlees eventueel met atjar tjampoer, rijst en komkommer erbij.
Bron: Eefkooktzo.nl