Rode bietenstamppot met appel
4 personen
Benodigdheden
1200 gr aardappelen (kruimig en geschild)
100 gr boter om te bakken
2 appels
snuf kaneel
200 ml warme melk
1000 gr rode bieten (gekookt)
peper en zout
250 gr geitenkaas
handje walnoten
Bereiding
Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in ca 15 tot 20 min gaar.
Snijd de rode bieten in blokjes.
Haal het klokhuis uit de appel en snijd in plakjes.
Bestrooi met een beetje kaneel en bak in een pan met een klein beetje boeter voor ongeveer 10 minuutjes.
Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan.
Voeg de melk en boter toe en pureer met een stamper tot een smeuïge aardappelpuree.
Breng op smaak met een beetje peper en zout.
Voeg de helft van de geitenkaas toe en roer door de puree.
Schep ook de rode bieten er doorheen.
Serveer de bietenstamppot met de gebakken appel, de overgebleven geitenkaas, walnoten en eventueel een beetje peterselie.
Bron: Leukerecepten.nl