Spaghetti met zam, spinazie en courgette
4 personen
Benodigdheden
4 uien
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
500 gr spinazaie a la creme
300 gr spaghetti
1 courgette
250 gr (warmgerookte) zalm
1 citroen
Bereiding
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook in 5 min glazig.
Roer regelmatig.
Voeg de bevroren spinazie toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 10 zachtjes koken.
Roer af en toe door.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd ondertussen met een kaasschaaf dunne linten van de courgette.
Verwijder het vel van de zalm en breek in kleine stukken (als je geen warmgerookte zalm hebt, moet je de zalm eerst bakken).
Rasp de gele schil van de citroen.
Giet de spaghetti af, bezwaar een kopje koopvocht.
Roer de spaghetti, courgettelinten en de helft van de zalm door de spinaziesaus.
Voeg eventueel wat kookvocht toe als de pasta te droog is.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met de rest van de zalm en het citroenrasp.
Bron: Allerhande (met gewone zalm als alternatief van mij zelf)