Courgetterisotto met kaas

2 personen

Benodigdheden
2 el olijfolie
1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
1 courgette, in blokjes
1 el gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 tl gedroogd
200 g risottorijst
500 ml kruidenbouillon (van tablet)
4 el creme fraiche
versgemalen peper en zout
75 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding
Verwarm de olijfolie en roerbak hierin de peper, ui, courgette en tijm 3 min.
Schep de rijst erdoor en bak de korrels mee tot ze glanzen.
Voeg de bouillon in gedeelten toe terwijl de rijst zachtjes 20 min kookt.
Voeg steeds als het vocht is opgenomen een nieuwe scheut bouillon toe.
Roer de creme fraiche door de risotto en voeg peper en zout naar smaak toe.
Bestrooi het gerecht met Parmezaanse kaas.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *