Zilvervliesrijstschotel met geroosterde beenham
4 personen
Benodigdheden
200 g zilvervliesrijst
1 vleesbouillon- of kruidenbouillontablet
1/2 l blik rone bonen (kidneybonen) (NH: bah, niet lekker)
1 blik perzikschijfjes
200 g beenham
2 el honing
1/2 tl chilipoeder
versgemalen peper
1 el olijfolie
50 g blanke rozijnen
50 g walnoten
Bereiding
Kook de zilvervliesrijst in water waaraan het bouillontablet is toegevoegd.
Verwarm de bonen en giet ze af.
Giet ook de perzikschijfjes af en snijd ze iets kleiner.
Leg de plakken beenham dubbelgevouwen op een bakplaat of in een ovenvaste schaal.
Meng honing met chilipoeder, peper en olijfolie.
Bestrijk de ham met dit mengsel.
Rooster de beenham onder een hete ovengrill.
Schep de bonen, perzik, rozijnen en noten door de rijst.
Serveer het gerecht met de beenham erop.
Bron: Allerhande