Courgette gevuld met pilavrijst

4 personen

Benodigdheden
2 courgettes
2 tomaten
4 el olijfolie
200 g zilvervliesrijst
1 ui, gesnipperd
200 g rundergehakt
1 tl kaneel
50 g rozijnen
versgemalen zwarte peper
500 ml kippenbouillon
50 g pijnboompitten
lage ovenschaal, ingevet

Bereiding
Courgettes wassen en in lengte halveren.
Met een lepel het vruchtvlees tot op 1 cm van de wand eruit schrapen.
Vruchtvlees fijnsnijden.
Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
In hapjespan 3 el olie verhitten.
Rijst met ui 2-3 min zachtjes bakken tot alle korrels glanzen.
Gehakt toevoegen en rul bakken.
Gourgettevruchtvlees en tomaat erdoor scheppen en even meebakken.
Kaneel en rozijnen erover strooien en zout en peper naar smaak toevoegen.
Bouillon verwarmen en 400 ml ervan aan rijstmengsel toevoegen; in 20 min zachtjes gaar koken.
Als de rijst gaar is, in droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren en door de rijst scheppen.
Courgettes in de schaal leggen en hoog opvullen met het rijstmengsel (= pilav).
De rest van de bouillon op de bodem van een schaal schenken.
De rest van de olie over de courgettes druppelen.
Courgettes in een voorverwarmde oven op 200C in 25-30 min goudbraan en gaar bakken.
Lekker met komkommersalade en yoghurtdressing.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *