Ondersteboventaartjes met courgette en geitenkaas

6 porties

Benodigdheden
300 g courgette (in flinterdunne plakjes)
2 el milde olijfolie 1 tl knoflookpoeder
125 g verse geitenkaas naturel 45+
6 plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooid)
2 el vloeibare honing
5 g verse munt, de kleinste blaadjes
bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de plakjes courgette met de olie en knoflookpoeder.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de geitenkaas over de plakjes bladerdeeg en druk een beetje aan.
Laat de randen vrij.
Sprenkel de honing in 6 rondjes van 8-9 cm over een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de plakjes courgette dakpansgewijs in 6 ronde waaiers van 10 cm over de honing.
Leg de plakjes bladerdeeg met de besmeerde kant op de waaiers.
Stop de randen beetje in.
Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
Bak de taartjes in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Haal de taartjes uit de oven en laat ze 5 min afkoelen.
Schuif een spatel onder de taartjes en draai de taartjes voorzichtig om.

Lekker met een frisse salade.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *