Paella met kip en garnalen
4 personen
Benodigdheden
2 tomaten
100 g chorizo, in kleine blokjes
600 g kipkluifjes
1 ui, gesnipperd
2 tl milde paprikapoeder
2 tl gedroogde oregano
750 ml kippenbouillon (van 2 tabletten)
1 grote paprika, in blokjes
1 zak gebroken sperzieboontjes (250 g)
325 g gele rijst
100 g jumbo garnalen
2 el fijngehakte peterselie
Bereiding
Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
In braadpan chorizo zachtjes uitbakken.
Kipkluifjes erdoor scheppen en in 4-5 min lichtbruin bakken.
Ui en tomaat 2 min meebakken.
Paprikapoeder en oregano erover strooien en 250 ml bouillon erbij schenken.
Kipkluifjes zonder deksel in 25 min zachtjes gaar sudderen.
Paprika, sperziebonen en gele rijst door het kipmengsel roeren.
De rest van de bouillon erbij schenken en de rijst in een open pan in nog 15-20 min zachtjes gaar laten worden.
Regelmatig roeren en vocht laten verdampen.
Garnalen door de paella scheppen en 2-3 min meewarmen.
Peterselie erover strooien.
Lekker met een gemengde salade met tomaat en olijven.
Bron: Allerhande