Tomaten-cremesoep

4 personen

Benodigdheden
1 kg tomaten (roma)
70 g tomatenpuree
2 uien
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook
2 tl suiker
250 ml kookroom
1 tl paprikapoeder
1 groentebouillonblokje
300 ml water
verse basilicum

Bereiding
Snipper de ui en de knoflook.
Verhit een beetje olijfolie aan in een pan.
Fruit de ui en knoflook een paar minuten.
Snijd de tomaten in partjes (laat de zaadjes en het waterige gedeelte zitten).
Voeg de tomatenpuree toe aan de ui en knoflook en bak een minuutje mee.
Doe de tomatenpartjes erbij.
Voeg dan ook de suiker, paprikapoeder, water en bouillonblokje toe en breng zachtjes aan de kook.
Haal na 10 min de staafmixer erdoor en pureer de soep fijn.
Giet de kookroom erbij en roer erdoor.
Proef of de soep misschien wat extra peper en zout kan gebruiken.
Garneer de soep met wat verse basilicum en eventueel wat extra room.

Bron: leukerecepten.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *