Noedels met snijbonen, paprika, sojasaus en gebakken uitjes

4 personen

Benodigdheden
2 paprika’s
400 g snijbonen (of sugar snaps)
1 rode ui
2 tenen knoflook
30 g verse gember
3 el sojasaus
2 el vloeibare honing
2 el sesamolie
248 g woknoedels
2 el zonnebloemolie
30 g gebakken uitjes

Bereiding
Maak de paprika’s schoon en snijd in dunne repen.
Snijd de snijbonen in stukken van 1 cm.
Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn.
Schil de gember en snijd fijn.
Meng de knoflook en gember met de sojasaus, honing en sesamolie.
Bereid de woknoedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Giet af en spoel onder koud stromend water.
Verhit ondertussen de olie in een wokpan op hoog vuur.
Bak de ui 1 min.
Voeg de snijbonen en paprikareepjes toe en bak 5-7 min.
Schep regelmatig om.
Zet het vuur laag en roer het sojsausmengsel erdoor.
Haal de pan van het vuur, voeg de gekookte noedels toe en schep goed door.
Breng p smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de noedels over 4 kommen en bestrooi met de gebakken uitjes.

Bron: AH

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *