Witlofsalade met braadworst en krieltjes

4 personen

Benodigdheden
4 el milde olijfolie
390 g braadworst
600 g minikrieltjes
500 g witlof
1 conference peer
2 mandarijnen (of een sinaasappel)
4 el slasaus halfvol

Bereiding
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de braadworst rondom aan.
Zet het vuur lager en bak in 12-15 min gaar.
Keer regelmatig.
Verhit intussen in een andere koekenpan de rest van de olie en bak de krieltjes op middelhoog vuur in ca 10 min gaar.
Schep regelmatig om.
Halveer intussen de stronkjes witlof.
Snijd er de harde kern uit en snijd het lof in reepjes.
Doe in een schaal.
Snijd de peer in kwarten en verwijder de schil en het klokhuis.
Snijd de peer in blokjes.
Pel de mandarijnen en haal de partjes los van elkaar.
Doe de peer en mandarijn bij de salade.
Voeg de slasaus toe en schep om.
Serveer de braadworst met de salade en krieltjes.

Bron: Jumbo

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *