Gegratineerde kabeljauwfilet

4 personen

Benodigheden
2 el olijfolie + extra om in te vetten
1 ui, gesnipperd
1 courgette, in plakjes
400 g gepelde tomaten (blik)
300 g maiskorrels, uitgelekt (blik)
1 tl verse tijmblaadjes
peper, zout
400 g kabeljauwfilet
75 g pizzakaas

Bereiding
Verhit de olie en fruit de ui al omscheppend in 5 min goudgeel en glazig.
Snijd intussen de tomaten in stukjes en bewaar het vocht.
Voeg de courgette en de tomaatstukjes toe en bak ze 3 min mee.
Voeg het tomatenvocht, de mais, de tijm en peper en zout naar smaak toe en breng alles aan de kook.
Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal en leg de vis erop.
Bestrooi alles met peper en zout naar smaak en de kaas en laat de vis in een voorverwarmde oven (200C) in 15 min gaar worden en gratineren.
Lekker met aardappelpuree (NH: maar dan wel zelfgemaakte uiteraard).

Bron: C1000 kookboek 2004

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *