Lasagne met groentesaus
4 personen
Benodigheden
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
3 el olie
400 g macaronigroenten
1 pot Pastasaus traditonele (600 g) Heinz
300 g korrelmais (blik)
2 1/2 dl melk’
1 zakje witte saus
150 g gerapste oude kaas
1 pak fiorenza lasagnebladen naturel
3 el pijnboompitten
Bereiding
Fruit de ui met de knoflook in de hete olie in 5 min goudbruin.
Bak de macaronigroenten 10 min mee.
Voeg de pastasaus en de uitgelekte mais toe en schep alles goed om.
Breng de melk met de inhoud van het zakje mix voor witte saus al roerende aan de kook en roer de kaas erdoor.
Schep een laagje groentesaus in een ovenvaste schaal en dek het af met lasagnebladen.
Herhaal deze lagen totdat alle groentesaus en lasagnebladen zijn opgebruikt.
Leg de lasagnebladen telkens kruislings in de schaal.
Eindig met lasagnebladen.
Schenk de kaassaus erover en bestrooi met pijnboompitten.
Bak de lasagne in een voorverwarmde oven (200C) in 35 min mooi lichtbruin.
Lekker met een groene salade.
Bron: C1000 kookboek 2004