Tiramisu

Benodigheden
500 g mascarpone
2 eieren
lange vingers
25 gram koffie likeur (of meer, naar eigen smaak)
150 gram suiker
2 koppen sterke koffie
cacao

Bereiding
Doe de mascarpone in een bak en scheid de eieren.
Meng met een spatel de eierdooiers, de koffie likeur en 125 g suiker door de mascarpone.
Sla de eiwitten met de rest van de suiker stijf en meng dit er ook door.
Doop telkens een lange vinger in de afgekoelde koffie en bedek daarmee de bodem van de vorm
Doe de helft van het mascarpone mengsel erop en bedek dit weer met de door koffie doordrenkte lange vingers.
Doe de rest van het mascarponemengsel erop en bestrooi deze laatste laag met cacao.
Laat 1 dag opstijven in de koelkast.

Bron: internet en eigen ervaring en inzicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *