Gebakken macaroni met kaas
4 personen
Benodigheden
400 g macaroni
zout
50 g boter
50 g bloem
6 dl melk
150 g gorgonzola, in stukjes
150 g schouderham, in repen
3 tomaten, in partjes
25 g belegen kaas, geraspt
Bereiding
Kook de macaroni in ruim water met zout beetgaar en giet hem af.
Smelt de boter en roer de bloem erdoor.
Laat het mengsel 3 min op een laag vuur pruttelen.
Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer het telkens tot een egaal mengsel.
Ga door tot alle melk is opgebruikt.
Roer de gorgonzola erdoor en voeg zout naar smaak toe.
Schep de saus door de macaroni en doe het mengsel over in een ovenvaste schaal.
Druk de ham en de tomaten in de macaroni en strooi de geraspte kaas erover.
Zet de schaal 20 min in een voorverwarmde oven (200C).
Lekker met een groene salade.
Bron: C1000 kookboek 2002