Pasta pesto
4 personen
Benodigdheden
300 g pasta
400 g kipfilet
1 ui
250 ml room
250 g cherry tomaatjes
peper en zout
scheutje olijfolie
60 g pijnboompitten (geroosterd)
handje rucola
4 el pesto
Bereiding
Snipper het uitje en fruit even aan in een scheutje olijfolie.
Voeg de blokjes kip toe en bak ongeveer 5 min.
Kook ondertussen de pasta gaar.
Voeg de (zelfgemaakte) pesto en room toe aan de kip en roer goed door.
Proef nog even of er nog peper of zout bij moet.
Laat de pestosaus een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
Voeg dan de gekookte pasta toe en schep er door heen.
Halveer de tomaatjes en roer ook door de pasta pesto en verwarm nog een minuutje mee.
Serveer de pasta pesto in de pan of op een bord met een handje rucola en de geroosterde pijnboompitten.
Tip: deze pasta pesto is ook lekker met geraspte kaas.
Bron: leukerecepten.nl