Adijviestamppot met spekjes

4 personen

Benodigdheden
1200 g kruimige aardappels
800 g andijvie
200 ml melk
klont boter
peper en zout
500 g spekjes
2 uien

Bereiding
Kook de aardappels gaar in 15 tot 20 min.
Bak ondertussen de spekjes en de fijn gesneden ui in een droge koekenpan.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een stamper.
Giet een flinke scheut warme melk er bij, klontje boter, snuf peper en eventueel zout.
Voeg de andijvie beetje bij beetje toe en roer goed door tot alles goed gemengd is.
Laat nog een paar minuten zachtjes door verwarmen, zodat de andijvie wat slinkt.
Schep als laatste de spekjes en ui er door of er over.
Lekker met appelmoes.

Bron: Leukerecepten.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *