Gehaktbrood
8 personen
Benodigdheden
750 g gehakt
1 ui
1 winterwortel
1 stengel bleekselderij
3 teentjes knoflook
2 tl worcestersaus
1 el mosterd
blikje tomatenpuree (70 g)
5 el paneermeel
2 eieren
hand fijngesneden verse basilicum
hand fijngesneden bieslook
zout en peper
barbecuesaus voor bovenop het gehaktbrood
Extra nodig: cakevorm van ongeveer 30 cm
Bereiding
Snijd de ui, winterwortel en bleekselderij fijn.
Pers de knoflook.
Bak de groenten met de knoflook in een koekenpan met olie aan tot de ui glazig is.
Meng de worcestersaus en tomatenpuree door de groenten en bak dit nog even mee.
Plaats het gehakt in een kom en voeg de gebakken groenten, mosterd, paneermeel, eieren, basilicum en bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout en kneed het goed door elkaar.
Stort het gehakt in de cakevorm en druk het aan.
Verdeel de barbecuesaus over het gehaktmengsel. Bak het gehaktbrood tot de kern 69°C is (dit duurt ongeveer 50 minuten)
Tip: gehaktbrood is niet alleen lekker als het net de oven uit komt, ook de volgende dag als lunch op brood (warm of koud) is het heerlijk. Je kunt het gehaktbrood (bijvoorbeeld in plakken) ook invriezen.
Bron: Brendakookt.nl