Goulash met rundvlees

4 personen

Benodigdheden
700 gr runderlappen
2 uien
2 rode paprika’s
1 blikje tomatenpuree
1,5 el bloem
500 ml runderbouillon
2 tl paprikapoeder
1 tl karwijzaad
2 blaadjes laurier
peper en zout
olijfolie

Bereidingswijze
Bestrooi het rundvlees met peper en zout en snijd ze in blokjes en bestuif ze met de bloem.
Zorg dat het vlees rondom bedekt is.
Pel en snipper de ui en fruit deze aan in een grote stoofpan met wat olijfolie.
Snijd de rode paprika in blokjes en voeg deze bij de uien.
Voeg nu de tomatenpuree, het paprikapoeder en het karwijzaad bij de uien en bak dit kort mee.
Door de verhitting ontzuurt de tomatenpuree en wordt de smaak van de specerijen verstrekt.
Verdeel de paprika en uien naar de zijkant van je pan.
Voeg het vlees toe en bak het rondom aan, totdat het iets bruin kleurt.
Voeg eventueel nog een scheutje extra olie toe.
Voeg nu de bouillon en de laurier toe.
Roer het even door elkaar en doe de deksel op de pan.
Laat de goulash minimaal 2 uur stoven, het liefst 3, op een zacht vuur.
Kijk tussentijds even of het niet aankoekt n roer het desnoods nog even door elkaar.
Wordt de saus te droog, voeg dan een scheutje water toe.
Breng de goulash op smaak met wat peper en zout en serveer met rijst.

Bron: Pauline’s keuken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *