Spruiten stamppot met zoete aardappel

4 personen

Benodigdheden
1 kilo zoete aardappelen
600 g spruitjes
1 ui
70 g oude kaas
50 g walnoten
2 tl mosterd
scheutje melk
peper en zout
olijfolie

Bereiding
Schil de zoete aardappelen en snijd deze in stukken.
Was ze.
Kook de zoete aardappelen gaar in water met zout.
Maak in de tussentijd de spruitjes schoon.
Pel en snipper de ui en fruit deze aan in wat olijfolie in een wok.
Voeg de spruitjes toe en wok deze mee.
Het duurt wel even voordat ze gaar zijn.
Wil je dit proces versnellen, dan kan je de spruitjes van tevoren kort blancheren.
Breng de spruitjes op smaak met peper en zout en mosterd.
Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan.
Giet de zoete aardappelen af en stamp er een fijne puree van.
Maak de puree extra smeuig door een scheutje melk of een klontje roomboter toe te voegen.
Breng de zoete aardappelpuree op smaak met peper en zout.
Meng de gewokte spruitjes door de zoete aardappelpuree.
Je kan ze heel laten, maar als je een gladdere stamppot wil, dan stamp je de spruitjes fijn.
Hak de walnoten en snijd de oude kaas in kleine blokjes.
Strooi dit over de spruitjesstamppot.

Bron: Paulines keuken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *