Mac and cheese recept

4 personen

Benodigdheden
300 gr macaroni
200 gr spekjes
400 gr broccoli
500 ml melk
50 gr bloem
50 gr boter
1 snuf chili naar smaak
150 gr geraspte kaas
1 snuf nootmuskaat
2 el paneermeel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C .
Kook de broccoli roosjes (eventueel samen met de macaroni in de pan) ong 5 min.
Giet daarna af.
Bak de spekjes in een pannetje een paar minuten en laat daarna uitlekken op een keukenpapier.
Smelt de boter in een (saus)pannetje.
Roer de bloem er door en bak dit mengsel (roux) een paar minuten.
Giet dan beetje bij beetje de melk erbij en roer door met een garde tot een gladde saus.
Roer ongeveer 2/3 van de kaas door de saus en breng deze verder op smaak met peper, zout, nootmuskaat en chili.
Meng de macaroni, broccoli, spekjes en kaassaus door elkaar en doe daarna in een ingevette ovenschaal.
Bestrooi de bovenzijde met het paneermeel en de rest van de geraspte kaas.
Zet de mac and cheese ovenschotel ca 40 min in de oven.
Serveer eventueel met een salade er naast.

Tips:
– Vervang de helft van de geraspte kaas ook eens door gruyerekaas, cheddar of blauwe kaas of een andere soort kaas.
– Vervang de spekjes door ham of gedroogde tomaatjes.
– Snijd de stronk van de broccoli ook in stukjes. Verwijder de hele harde stukjes. Gooi deze stronkjes een minuut eerder in de pan dan de roosjes.

Bron: Leukerecepten.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *