Kruidnoten

10 personen

Benodigdheden

150 g ongezouten roomboter
125 g donkere basterdsuiker
2 el speculaaskruiden
250 g zelfrijzend bakmeel
1/2 tl zout
4 el halfvolle melk

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160C.
Kneed de boter, suiker, speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout door elkaar.
Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt.
Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 lange rolletjes van 1 cm dik van.
Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje.
Leg de balletjes op de met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat.
Bak de balletjes in de oven in ca 15 min gaar en lichtbruin.
Wissel de bakplaten halverwege.
Neem uit de oven en laat i 15 min helemaal afkoelen.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *