Speculaascake

12 personen

Benodigdheden

200 g ongezouten roomboter
200 g lichtbruine basterdsuiker
1 mespunt zout
4 middelgrote eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
4 tl koek- en speculaaskruiden
eigen toevoeging: kruidnoten, hoeveelheid naar eigen wens

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160C.
Klop de boter samen met de suiker en een beetje zout 15 min met een mixer tot er een mooie luchtige creme is ontstaan.
Klopt dan een voor een de eieren er door.
Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
Zeef het bakmeel samen met de speculaaskruiden boven het botermengsel en meng voorzichtig door elkaar.
Eigen toevoeging: meng de hele kruidnoten door het beslag.
Vet de cakevorm in.
Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca 50 min gaar.
Laat afkoelen op een rooster en snijd de cake in plakken.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *