Stamppot met appel en chorizo

4 personen

Benodigdheden
1 1/2 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
zout
1 kg Jonagold, geschild
2 el (grove) mosterd
200 g chorizo (vleeswaar) in reepjes
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
peper
1 zakje jus voor stamppot (Knorr)
150 g belegen kaas, in kleine dobbelsteentjes

Bereiding
Kook de aardappelen in water met zout in 20 min gaar.
Snijd de klokhuizen uit de appels en snijd de appels in dunne partjes.
Kook de appelpartjes met 1 1/2 dl water 7 min en neem de pan van het vuur.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Schep de appelpartjes met het kookvocht, de mosterd, de chorizo en de bosui erdoor.
Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
Bereid de jus volgens aanwijzing op de verpakking.
Strooi de kaasblokjes over de stamppot en bestrooi met extra peper naar smaak.
Serveer met jus.

Bron: C1000 kookboek 2004

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *