Stoofpot sukadelappen met kastanjechampignons
4 personen
Benodigdheden
1,5 kilo sukadelappen
500 gr kastanjechampignons
1 grote witte ui
verse basilicum
100 ml rode wijn
1 blokje runderbouillon
peper
8 jenever bessen
bakvet
zout
Bereiding
Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is.
Snipper de ui.
Neem je braadpan/stoofpan erbij en verhit deze.
Giet er een beetje croma of ander bakvet in en braad de sukadelappen aan beide zijdes mooi bruin.
Giet de wijn erbij en verkruimel het bouillonblokje in de pan.
Vul aan met lauw warm water tot de sukadelappen onder staan.
Breng op smaak met peper, zout en doe de jeneverbessen erbij.
Voeg de ui en de kastanjechampignons toe.
Deze kun je gewoon in zijn geheel erbij doen.
Ze slinken vanzelf tijdens het stoven.
Laat op een sudderplaatje nu rustig vier uur stoven tot het vlees helemaal zacht is.
Voeg tijdens het laatste half uurtje wat verse basilicumblaadjes toe.
Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree (bijvoorbeeld van zoete aardappel)
Bron: Heerlijkehappen.nl