Gevulde courgette met garnalensalade
4 personen
Benodigdheden
2 courgettes
200 gr hollandse garnalen
3 stengels bleekselderij
2 sjalotten
2 el mayonaise
1 tl gedroogde dragon
2 el appelciderazijn
2 el olijfolie extra vierge
75 gr rucola slamelange
bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C.
Halveer de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel, bewaar het vruchtvlees.
Zorg dat je ze niet te ver uitholt, zodat de buitenkant stevig blijft.
Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak in het midden van de oven in ca 15 min beetgaar.
Maak ondertussen de garnalensalade: spoel de garnalen onder koud stromend water, laat uitlekken en dep goed droog.
Snijd 1 stengel bleekselderij en 1 sjalot in stukjes van ca 1/2 cm.
Snijd het vruchtvlees van de courgette in stukjes van ca een 1/2 cm.
Meng de fijn gesneden bleekselderij, sjalot en courgette met de mayonaise, dragon, peper en eventueel zout.
Snijd de rest van de bleekselderij in boogjes van ca een 1/2 cm end e resterende sjalot in dunne halve ringen.
Meng met de azijn en olijfolie door de slamelange.
Haal de courgettes uit de oven en vul terwijl ze nog warm zijn met de garnalensalade.
Serveer de salade ernaast.
Lekker met gekookte krieltjes.
Bron: Allerhande