Rabarbertaart

21

8 personen

Benodigdheden

500 g rabarber zonder blad
50 g roomboter + voor invetten
200 g lichtebruine bastardsuiker
200 g zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
2 bolletjes gember op siroop
2 eieren
200 ml karnemelk
springvorm (NH: liefst met opstaande rand ivm lekken) (22 cm)

Bereiding
Maak de rabarber schoon, snijd ze in stukken van 2 cm en was ze.
Verwarm de oven op 200C (hetelucht 180C).
Vet de rand van de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Smelt in een pan met dikke bodem de boter met 100 g bastardsuiker op een matig vuur totdat de suiker is opgelost.
Schenk de karamel in de springvorm en verdeel het over de bodem.
Rangschik de rabarberstukjes in een waaier over de bodem van de vorm en laat 1 cm van de rand vrij.
Zeef boven een kom het bakmeel met het bakpoeder en hak de gemberbolletjes fijn.
Mix 100 g basterdsuiker met de eieren en de karnemelk.
Klop het meelmengsel door het eimengsel en roer de gember erdoor.
Schenk het beslag over de rabarber en vul de rand goed af.
Bak de taart midden in de oven in ongeveer 1 uur gaar.
Laat de taart even afkoelen, verwijder de springvorm en draai de taart om op een schaal.

De taart kan zowel warm als koud gegeten worden.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *