Verse tomatensoep

6 koppen soep

Benodigdheden
1250 gram roma tomaten
1 aardappel
1 liter water
2 bouillonblokjes (kip of groente)
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 el tomatenpuree
1/2 el gembersiroop
1 tl oregano
olie, peper en zout

Bereiding
Ontvel de tomaten en snij ze in kleine stukjes.
Schil de aardappel en snij deze ook in kleine stukjes.
Snij de sjalotten en knoflook fijn.
Verhit een beetje olie in de pan en fruit de sjalotten en knoflook even kort aan.
Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
Doe de tomaten erbij, bak ze mee, verkruimel de bouillonblokjes erover en voeg het water samen met de aardappels toe.
Breng de soep aan de kook terwijl je de gembersiroop, oregano en naar smaak peper en zout toevoegt.
Laat de soep ongeveer 10 min koken en pureer daarna de soep glad met een staafmixer.
Breng verder op smaak met peper en zout.

Bron Eef kook zo

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *