Tortillapizza met makreel en gegrilde groenten
4 personen
Benodigdheden
1 zak zoete puntpaprika (500 g)
1 courgette
2 rode uien
1 el olijfolie
2 eetrijpe avocado’s
1/2 teentje knoflook
1 rode peper
1 pak tortilla volkoren (8 stuks)
1 schaal makreelfilets naturel (200 g)
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200C.
Snijd de puntpaprika’s in lange repen en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de courgette en uien in plakken van een 1/2 cm dik.
Besprenkel de groenten met de olie.
Verhit de grillpan op middelhoog vuur.
Gril de groenten in porties in 6-7 min per portie beetgaar.
Halveer in tussen de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtlvlees uit de schil en doe in een maatbeker.
Voeg de knoflook toe.
Halveer de peer, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en doe in een maatbeker.
Voeg de knoflook toe.
Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in stukken en voeg ook toe.
Pureer met een staafmixer tot een gladde puree.
Bak de tortilla’s in de oven in ca 8 min knapperig.
Bestrijk de knapperige tortilla’s met de avocadopuree en verdeel er de groenten en makreelflakes over.
Bron: Jumbo