Chocokoekjescake

Benodigdheden
200 g boter
300 g melkchocolade
175 g biscuits

Bereiding
Pa 2 pannen die in elkaar passen.
Vul de onderste pan met een laagje kokend water.
Zet de pan op het vuur en draai het vuur laag.
Het water blijft zo tegen de kook aan.
Snijd de boter in blokjes en breek de chocolade in stukken.
Doe ze samen in de kleinere pan en zet deze op de pan op het vuur.
Laat de boter en chocolade samen zachtjes smelten en roer het mengsel af en toe door.
Haal de pan van het vuur als de chocolade en de boter helemaal gesmolten zijn.
Bekleed het cakeblik met folie.

Roer het chocolademengsel nog een keer goed door en schenk een dun laagje in het cakeblik.
Leg daar bovenop een laag gebroken biscuitjes.
Herhaal dit om en om een aantal keren en eindig met een laagje chocolade.
Zet het cakeblik in de koelkast en laat de cake een nacht opstijven.

Haal de cake de volgende dag uit de koelkast.
Keer het blik om op een schaal en trek de folie er voorzichtig af.
Snijd de chocolade-koekjescake in dikke plakken en spuit er wat slagroom naast als je dat lekker vindt.

Bron: Kids Ikea Food

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *