Zalm uit de oven met zoete aardappel
2 personen
Benodigdheden
2 stukken zalm
100 gr asperge tips (ik neem buiten het aspergeseizoen sperziebonen)
1 grote zoete aardappel
1 kleine rode ui
olie
snufje zout
lemon pepper kruiden van Jonnie Boer (of zwarte peper met citroenrasp) (ik gebruik citroensap)
250 gr cherrytomaatjes
grote ovenschaal of bakplaat
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes van ong 2 a 3 cm.
Leg in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olie, peper en zout.
Bak de zoete aardappelblokjes 10 min.
Doe de tomaatjes, asperge tips en grof gesneden rode ui in een kom en besprenkel met een beetje olie en zout.
Bestrooi de zalm met wat lemon pepper.
Je kunt ook wat zwarte peper met citroenrasp gebruiken in plaats van deze kruiden.
Haal de zoete aardappel uit de oven en voeg de tomaatjes, asperges en rode ui toe en schep er doorheen.
Leg de zalm er tussen en zet de bakplaat nog 12 min in de oven op 200 graden.
De zalm mag nog iets rosé zijn van binnen.
Bron: Leuke recepten