Bitterkoekjesijs met bosvruchten

4 personen

 Benodigheden
150 g bitterkoekjes of Italiaanse amandelkoekjes
75 g chocolade
200 ml slagroom
75 g poedersuiker
250 ml yoghurt
2 eetl amandellikeur
400 g bosvruchten (aardbeien, blauwe bessen, bosbessen, bramen, frambozen)

Bereiding
Verkruimel de koekjes.
Rasp de chocolade grof of hak deze.
Klop de slagroom met de poedersuiker, die in gedeelten wordt toegevoegd, half stijf.
Spatel de yoghurt en de amandellikeur erdoor.
Voeg de bitterkoekjes en de chocolade toe.
Doe het mengsel in een vierkante of langwerpige schaal of diepvriesdoos en zet het in de diepvries.
Schep het na een uur om, zodat er geen ijskristallen ontstaan.
Strijk de bovenkant glad en laat het ijs nog minimaal 3 uur bevriezen.
Serveer het ijs in plakken en garneer met de vruchten.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *